Re-naixement

“Quant més m’estimo, més sé estimar, i la qualitat de les meves relacions augmenta”

Re-naixement

El Re-naixement és un mètode de creixement personal amb beneficis terapèutics que contribueix a la sanacio de la persona a través de l’autoconeixement i l’aprenentatge de la gestió de les memòries psicològiques i emocionals, algunes d’elles fruit de tot el procés pre i perinatal.

Aquesta eina fomenta el desenvolupament de les potencialitats interiors que permeten contribuir a la pròpia gestió emocional i a la creació del procés de vida des de la vitalitat i la pau interior, des del poder personal que dóna l’autoconeixement.

El Re-naixment va néixer a finals dels 70 de la mà de Leonard Orr i es va expandir a través de Sondra Ray i Bob Mandel fins que  s’ha anat desenvolupant arreu del món a través de diferents escoles i professionals.

El Re-naixement utilitza el poder terapèutic de la respiració  conscient i la capacitat de la ment com element creatiu de realitats psicològiques, emocionals i físiques per a la persona.

Respiració conscient

Es pot entendre com una pràctica d’higiene física i psíquica. L’objectiu fonamental és adquirir un hàbit respiratori sa que ens permeti oxigenar bé el nostre cos. I ens en beneficiarem en tots els àmbits de la nostra vida: físic, emocional, mental i energètic o espiritual.

Respirar de manera conscient, desperta els mecanismes de curació natural del propi cos, ajuda a alliberar-nos d’estats emocionals que ens resulten incòmodes i afavoreix que el nostre estat natural cada vegada estigui lligat a la pau i al benestar.

Una sessió de respiració, sol durar entre 50 i 60 minuts i cada respiració és única. S’activa la respiració a través d’inhalar i exhalar d’una manera continuada i sense pausa i es va accedint a memòries que hi ha en el nostre inconscient, lligades a bloquejos, tensions,  pensaments negatius, decisions i conclusions que hem pres en algun moment determinat de la nostra vida i que segueixen tenint vigència. Les podem sentir encara amb més intensitat al seguir respirant i arriba un moment en què comença el desbloqueig, comencem a sortir de les resistències i ens podem alliberar de tot aquest material. Normalment al final de cada respiració s’experimenta alliberació, benestar, relax i més vitalitat.

La respiració ens permet posar-nos en contacte amb  la nostra pròpia energia,  connectada amb una dimensió espiritual, amb el TOT.

Generalment es recomana un cicle de 10 sessions amb un professional.

Pensament creatiu

La nostra ment és creativa, vol dir que els nostres pensaments creen la nostra realitat.  Ara bé, hi ha un 10% dels nostres pensaments que són conscients i un 90% que són inconscients.

Allò important és anar netejant la nostra ment  de pensaments negatius, que manifesten resultats negatius a la nostra vida.

Molts d’ells tenen el seu origen en les etapes més primerenques que hem viscut i que han quedat en una part molt inconscient.

L’etapa pre-Natal, el naixement i la primera infantesa són l’origen de moltes memòries  que en la nostra vida adulta es desperten a través de temes molt quotidians. L’exploració d’aquestes etapes ens donarà molta informació per veure les conclusions que hem pres i que segueixen vigents.

I el més interessant és poder anar creant la realitat que desitgem a partir dels nostres pensaments.

D’adult, l’acte més generós que podem fer amb nosaltres mateixos és augmentar l’autoestima que vol dir valorar-nos i estimar-nos. I aquesta, és la base de l’èxit personal en tots el àmbits de la vida.